Toeval bestaat

Binnen enkele minuten krijg ik twee berichten binnen. Eerst een reclame boodschap voor een bedrijf dat video-marketing doet. ‘Beelden zeggen meer dan woorden!’ is de boodschap.

Maar wat zeggen die beelden precies? Amper een minuut later krijg ik die vraag indringender dan ooit voorgelegd. De digitale editie van de NRC komt binnen.

Op de voorpagina een foto over de hele breedte en bijna de halve hoogte; onderschrift: ‘Na nachtelijk vooroverleg van de Turkse premier Davutoglu (links), de bondskanselier Merkel en premier Rutte bereikten EU-leiders gisteren een principeakkoord over vluchtelingen. Foto Jonas Roosens/ANP’

Wat zegt die foto precies? Ik kan alleen voor mezelf spreken. Als een magneet trekt het, excusez le mot, smoel van Rutte mijn blik naar hem. Ik herinner me niet dat ik zó een lugubere rotkop ooit eerder in een nette krant gezien heb. En nota bene: dit is nothing personal. Ik vind echt dat Rutte het in veel opzichten goed doet. Ik kan me alleen niet onttrekken aan de verdenking dat de NRC-redactie-vergadering van de vele foto’s die ze gekregen zullen hebben juist die met déze idiote tronie hebben gekozen als een soort wraakoefening.

De conclusie van het hoofdartikel geeft voedsel aan mijn verdenking: ‘De doorbraak moet dus nog maar blijken. Duidelijk op dit moment is slechts de hoge politieke prijs die het vragende Europa aan spelbepaler Turkije moet betalen.’

In het Nederlands Dagblad staat het duidelijker: ‘De EU zoals we die kennen, is ten dode opgeschreven, zeggen buitenstaanders. Want een unie die moet worden gered door Turkije, die verkoopt haar ziel, waarschuwen ook Europarlementariërs.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *